top of page

Over mij

Hoi, Ik ben Jeannette. 58 jaar geleden geboren in de Beatrixstraat in het mooie Borculo. Getrouwd en moeder van 2 kinderen en 1 schoonzoon. Woonachtig in Borculo waar ik dus nooit ben weggeweest want tja mooi is het hier ook voor fotografen. Sinds 2004 werkzaam bij Holland Pharma waar ik het nog steeds naar mijn zin heb. Naast deze werkzaamheden bezit ik een aantal hobby's nl. puzzelen, mountainbiken en tja daar komt ie. Fotografie. En die hobby werd mijn passie.....

Op ons gemak eens de mogelijkheden doorspreken?

Een hobby die passie werd

Sinds 2017 is fotograferen een passie geworden. Door het vele fotograferen leer je iedere dag bij en zul je dat ook blijven doen. Begonnen met een simpele camera ben ik gestart met voornamelijk bloemen, bijen, bloemen en dieren te fotograferen. Op een gegeven moment wil je een andere camera en ga je andere eisen stellen aan je foto's. Je wordt kritischer en langzaam komt je eigen stijl naar voren met het bewerken van de foto's.

Ik hou van natuurlijk licht en vaak zijn mijn foto's die gemaakt zijn in natuurlijk licht bv binnen in een gebouw, wat donkerder en stralen een bepaalde sfeer uit. Waar zeg ik dit over mijzelf? nou dat krijg ik de laatste tijd vaak te horen. 

Van bloemen naar bruidsfotografie

Het vele oefenen werpt uiteindelijk zijn vruchten af en mijn eerste bruidsreportage komt om de hoek kijken. Als hobbyfotograaf kijk je niet gelijk uit naar dit soort werk. Het legt best een druk op je neer want je kunt het maar 1 keer goed doen. Aangezien die eerste bruidsreportage zo was geregeld dat als ik er niet was ze ook geen foto's hadden (hoor ik mijn collega zeggen waarvan haar dochter de bruid was) kon er eigenlijk weinig verkeerd gaan. Maar toch die druk was er wel hoor. En met trots kijk ik terug op die eerste keer. Natuurlijk zal ik nu heel anders te werk gaan maar dat is altijd zo als de ervaring om de hoek komt kijken en je hier meer mee vertrouwd raak. Ondertussen heb ik een 10 bruidsreportage's mogen fotograferen. En omdat er meer op stapel staan heb ik nu de keus gemaakt om als zelfstandige verder te gaan en mijn titel als hobbyfotograaf aan de kapstok te hangen. Hoewel fotograferen altijd een hobby blijft heb ik er nu mijn werk van gemaakt. Fulltime, nee naast mijn baan bij Holland Pharma blijf ik fotograferen maar nu niet meer als hobbyist maar als zelfstandige.

Ik kijk uit naar alles wat er op mijn pad mag verschijnen en een aantal ervaringen hoop ik er nog bij te mogen voegen. Aangezien je nooit te oud bent om te leren sta ik open voor advies en het volgen opleidingen/cursussen.

De glazen bol waarin je de toekomst kunt voorspellen bezit ik niet, maar ik geloof in mijzelf en ga positief de toekomst in als Fotograaf.

bottom of page