top of page
Zoeken
  • Jeannette Fotografie

Vroeg uit de veren.

De wekker gaat, het is 5 uur en eerst denk ik op zondagmorgen wat is er waar moet ik heen? Maar dan realiseer ik dat ik met Ans op stap ga naar Halle. Koffie loopt broodjes klaar tas met camera gereed, taxi kom maar :)

En we treffen het want het is mistig en de zon komt op jeetje dat is een geluk.

Onderweg stoppen we een aantal malen omdat de zon net boven de weilanden uitkomt en door de mist schijnt, schittert we raken hier nooit op uitgekeken.

Bij Halle gaan we naar een vogelhut eens kijken of we wat kunnen spotten. Bij aankomst is het water gehuld in mist en is het een sprookjesachtig tafereel. De hut o ja maar daar zitten wij nog niet in. Een zwaan zwemt gelaten rond en gaat op in de mist als hij naar de overkant zwemt, wat idyllisch geen woorden voor. We lopen een rondjes om het water, wat zo groot is als een voetbalveld, en zien de mist langzaam opstijgen, de zon wordt steeds krachtiger en alles wordt weer beter zichtbaar. In het hoge riet ontdekken we moeder zwaan die op haar nest zit. We zijn even aan de korte kant gaan zitten om een heerlijk bakkie koffie te drinken als er een stel eenden op het water landen. Meneer zwaan vind dat geen goed idee want deze vijver is van hem als je het maar weet! Snel de camera pakken en ja hoor hij neemt een aanloop klappert mijn zijn imposante vleugels en verjaagd de eenden. Zo dat hebben we mooi vast gelegd. We blijven nog even kijken en verheugen ons al op het uitlezen van de kaartjes want ik denk dat er best mooie plaatjes bij zitten.


56 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page