top of page
Zoeken
  • Jeannette Fotografie

Vlindertuin De Kas in Zutphen


 

 

Weekend, yeah dat betekend vaak dat de camera al ligt te trillen in de tas want hij wordt weer uitgelaten, maar...... het regent en dit keer geen zonnestralen maar hele kleine waterdruppels die zich laten omschrijven als MOTREGEN. Ach en hiermee maak ik gelijk het bruggetje naar de activiteit van vanmiddag. Want wat als Mot begint kan ontpoppen als een mooie vlinder. Goh is sta weer versteld van mezelf wat ik uit mijn mouw schut. Wij, en daar bedoel ik natuurlijk juffrouw Vonk alias Ans Smeenk mee, gaan vanmiddag een bezoek brengen aan de Vlindertuin De Kas in Zutphen. Donderdagavond zaten wij eindelijk weer eens een borrel te drinken bij onze buurtjes aan de overkant # coronatijdgooitallesindewar, en zij waren in de vlindertuin geweest en vertelden over de vele mooie vlinders en dat het wellicht wel in mijn straatje zou passen. Tja en wat in mijn straatjes past, jaja dat past ook in die van Ans. Dus de Taxi reed om 12 uur voor en met camera's op de achterbank reden we in de Motregen richting de ontpopte Motten in Zutphen. Zal ik een jasje aanhouden, nou zei de juffrouw achter de balie ik denk dat het warm genoeg is, ik zou hem maar uitlaten. En ze had gelijk, ik had het kunnen weten want vlinders leven in tropische temperaturen nou en het was tropisch. Bij binnenkomst had ik nog een zicht van 10 meter, bril af en met mijn shirt de bril droog wrijven, ook geen succes. Ans heb jij een doekje..... en dat had ze, he he we hebben weer zicht en kunnen verder. Maar ja de lens uh kuch moest ook even acclimatiseren dus ook deze maar even afvegen. Ja ik zeg starten maar want de vlinders fladderen rond mij heen. Eerst met de zoomlens 70-200 mm aan de gang pfff wat is het warm en de bril beslaat zo weer. Wat wel weer lekker is dat je op dit moment niet verneemt dat er een opvlieger komt want het is al vreselijk warm en klammig, maar goed dit even terzijde zo'n vrouwen dingetje. Ans waar ben je ik ben inmiddels al 2 keer rond geweest en Ans staat nog steeds bij het begin en gaat helemaal op in de vlinders. Ze ontpopt (vond het wel een leuke woordspeling) zich als een heuse topfotograaf die bekende Vinders op de foto zet. En ik heb inmiddels tijdens dit schrijven al wat foto's van haar gezien en die mogen er zijn hoor. Goed we gaan verder want ja er staat nog een verrassing op ons te wachten want ineens hoor ik achter mij: "Kiek noe dan" en ik kijk een man aan en zijn vrouw en denk die ken ik :) Ja zegt hij jij bent toch van de foto's van Facebook, Pieter, Hoogvliegers etc. Uh ja, haha nou dat is een verrassing het zijn Andre en Anja, op Facebook al regelmatig contact gehad vanwege reactie's op foto's maar nog niet in levende lijve gezien of gesproken. Ik wist dat zij gingen proef kamperen, met hun zelf gebouwde camper in de buurt van Eefde en ik had ze de tip gegeven over de vlindertuin. Nou daar zijn ze dan, wat leuk en gezellig. Ans waar zit je, kijk eens wie hier zijn want dat raad je nooit. Ja Ans heeft onlangs en foto gepubliceerd toen we naar het Woold waren geweest, waarbij de fantasie over wat het nu moest voorstellen een beetje op de loopt ging. Ik zal er verder niets meer over zeggen maar het was hilarisch. Goed nadat we met z'n allen het gevoel hadden dat we in een sauna zaten met kleding aan zijn we maar gezamenlijk een kop koffie gaan drinken en hebben nog even gezellig gekletst. Erg leuk en gezellig om jullie te hebben gesproken Andre en Anja. Zij mochten nog een half uurtje op de fiets door de regen terug fietsen naar hun camping en wij stapten weer in de Taxi en reden richting Borculo. En weer was het een gezellige middag en we hebben weer leuke plaatjes geschoten.


Dus mensen regent het en weet je niet wat je moet gaan doen breng dan een bezoek aan de Vlindertuin De Kas in Zutphen. Het is zeker de moeite waard.

En nu geniet van de foto's en als je wilt mag je een reactie achterlaten, je dient je hiervoor even te registreren met email of via Facebook. Het voordeel is dat als er weer een nieuw blog wordt gepubliceerd je automatisch een melding krijgt.

18 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page