top of page
Zoeken
  • Jeannette Fotografie

Mooi Achterhoek wandeling Laren, Landgoed Verwolde en Huis Verwolde. 13,5 km.

Het vriest nog -1C maar dat houdt ons niet tegen om weer een mooie wandeling te maken van Mooi Achterhoek. We gaan op tijd op pad zodat wij de drukte in de bossen voor zijn want het zal vanmiddag wel druk worden met dit prachtige weer. Vandaag hebben we gekozen voor een wandeling in Laren. Landgoed Verwolde en Huis verwolde van zo'n 13,5 km.

In het hart van Laren parkeren we de auto en we lopen Laren uit. De grond is nog mooi bevroren en het rijp zit nog op de bladeren en het gras in de weilanden kleurt wittig behalve waar de zon al zijn kracht laat tonen daar is het al weer mooi groen.

Het is nu zo mooi om deze wandelingen te lopen want je komt op plekken waar je vaak nog niet bent geweest. Ook nu weer wonen we al dik 50 jaar in Borculo en we zijn hier nog nooit geweest. Zo dicht bij huis en zo'n mooi gebied waar je kunt wandelen.

Slingerend door de bossen en langs de weilanden passeren we de gedenksteen van Huis de Blankenborg die in de 80 jarige oorlog is vernield. Wil je hier meer over lezen klik dan op deze link: https://mijngelderland.nl/inhoud/verhalen/huis-de-blankenborg-bij-laren. Schitterende grote oude bomen komen wij onderweg tegen en zo ook Oom Frits waar denk ik het beste van af is en de Douglas tweeling. http://www.bomentijd.nl/404.html en een klein stukje verder in de wandeling passeren we de Dikke boom. Ook deze boom ziet er oud en verweerd uit of dit nu komt omdat het winter is we zullen het van de zomer nog een keer gaan bekijken.

Even verder komen we bij de grachten van Huis Verwolde. Mooie groen gekleurde en brede grachten sieren het landschap van Huis Verwolde. Het huis ziet er prachtig uit.

Lopend langs boederij Wagyu. Een Wagyu is een van oorsprong Japans runderras, dat bekend is wegens het zeer exclusieve en smaakvolle rundvlees. http://www.wagyuverwolde.nl/ en we worden in de gaten gehouden door een paar nieuwsgierige bewoners. Of dit Wagyu runderen zijn of gewone hollandse koeien ik heb geen idee.

Even daarna zien we aan de rechterkant de oude Pastorie liggen. Een mooi statig wit gebouw die mooi kleurt tegen de blauwe achtergrond.

Hierna lopen we al weer richting Laren en ik moet zeggen dit is echt een schitterende route. Henk en Ans super gedaan weer om deze mooi

e route met ons te delen.


131 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page