top of page
Zoeken
  • Jeannette Fotografie

Mooi Achterhoek Lochem/ Kasteel Ampsen.

Een korte wandeling is soms net te lang. :)


Wat doet het weer? Hm lichte buien nou dat kunnen wij toch wel aan! Dus de nieuwe wandelschoenen uitproberen met een korte wandeling in Lochem.

Wij kiezen vandaag de route. van 6,6 km rondom Kasteel Ampsen. Deze route wilden wij gisteren ook wandelen maar je de weergoden waren ons niet goed gezind. Het water kwam met bakken uit de hemel en we zijn zo weer terug naar huis gereden. Kijken of we vandaag meer geluk hebben. De lucht is blauw het ligt er alleen aan welke kant je op kijkt. We hebben hier al eens eerder gewandeld maar niet de route van Mooi Achterhoek dus eens kijken of we op andere plekken komen. Het is druk want er zijn nog 2 plekjes vrij op de parkeerplaats maar goed in het bos zie je die drukte niet weer. We wandelen voor het kasteel met de eeuwen oude bomen en ik weet dat dit in de zomer ook een schitterend plaatje is. Al snel komen we op een stuk waar wij nog niet zijn geweest nl. het Sterrebos. Hier is het een lust voor het oog als je al die kleine bospaadjes inkijkt. En soms moet je even achterom kijken want dat geeft ook een mooi plaatje. Het is een willekeur aan kruisingen een zes, vijf en zelfs een achtsprong kom je in dit bos tegen, dus goed opletten welke afslag je moet hebben. O, jee we krijgen een melding van buienradar, over een kwartier zware neerslag in Lochem. Tja maar kijken waar het spektakel los barst en of we kunnen schuilen. Van de bomen moeten we het in dit jaargetijde niet hebben. Als we langs een sloot lopen vallen de eerste druppels en het ziet behoorlijk donker in de lucht dus snel doorlopen en zien dat we het bos weer in komen. De bui barst los en we schuilen achter een boom niet dat deze verder veel beschutting geeft maar toch alle kleine beetjes helpen. Het hagelt even flink en we zien gelukkig in de verte de lucht al weer opklaren. Het mooie van een bui is dat je overal om je heen de druppels aan de takken ziet hangen en als na de bui de zon weer begint te schijnen lijkt het wel of het bos de kerstverlichting heeft aan gezet. We wandelen verder en zien de waterdamp opstijgen uit het bos als de zon krachtiger begint te schijnen. Ook weer erg mooi om te zien, je moet er wel oog voor hebben maar al het negatieve heeft weer een positieve kant zo moet je maar denken. Even later komen we recht voor Kasteel Ampsen uit en dit is altijd een mooi plaatje. Aan het begin de achterkant al gefotografeerd nu de voorkant met het mooie hekwerk ervoor. Voor het kasteel slaan we linksaf en lopen weer richting de parkeerplaats en als we naar rechts kijken zien we de volgende bui al weer boven het bos hangen. Dus snel naar de auto.


Wederom een mooie wandeling van Mooi Achterhoek. Nieuwsgierig naar andere wandelingen in de buur kijk dan op: https://www.mooi-achterhoek.nl/
81 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page