top of page
Zoeken
  • Jeannette Fotografie

Mooi Achterhoek / Kruisberg 9 km

Bijgewerkt op: 28 mrt. 2021

De paden op de lanen in.....

Vandaag een wandeling in Doetinchem net als vorige week maar nu aan de andere kant van deze plaats. Dwalen door de Kruisbergse Bosschen is de titel nou we gaan het beleven. We beginnen de route en zien een stel voor ons wandelen en krijgen het vermoeden dat ook zij de route lopen en wel via het GPS systeem want er wordt met regelmaat op de telefoon gekeken en waar zij heen gaan moeten wij ook heen. We lopen langs een gebouw waar onze aandacht naar uit gaat, dit blijkt de gevangenis van Doetinchem te zijn geweest. https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Kruisberg_(Doetinchem) Na dit imposante gebouw trekken we het veld in om vervolgens bij het Padden trekbord links het bos in te gaan. Even verderop zien we een roofvogel vliegen dus even de pas in houden en de camera de lucht in richten. Mooie paden wisselen zicht af en kronkelen de Kruisberg over. Dan komen we een wandelend stel tegen waarvan de vrouw aan mij vraagt of ik Ans ben, Uh welke Ans? ja we lopen een route van Mooi Achterhoek en ik dacht dat je Ans was? Uh nee dat ben ik niet maar we kennen Ans en Henk wel en ook wij lopen ook een route van Mooi Achterhoek. Welke route lopen jullie vraag ik aan haar. Wij lopen vanuit Laag Keppel (14km) zegt de vrouw en jullie? Wij zijn net begonnen met de Kruisbergse route van 9 km.

Wat leuk om te zien dat de route's in trek zijn bij de wandelaars want even verderop zien we weer een stel met een bekend geprint papier in de handen en daar blijft het niet bij want onderweg zien we zeker nog 2 keer de geprinte routebeschrijvingen voorbij komen. Het is een mooi afwisselend bos en we genieten hier zeker van. De Heksenplas ligt er rustig bij en er zijn geen wilde wieven te bekennen. Even verderop bij "Erve Schieven en Erve Golden" worden we door twee leuke paarden of Pony's aangestaard, oke jullie mogen ook op de foto. Een klein stukje verder zien we iets roods in het struikgewas wat zou dat zijn zeggen we tegelijk. Nou Hendrik Haan heeft zich verstopt voor de hennetjes, althans daar lijkt het op hij zit verscholen en kijkt me betrapt aan.

In de struiken van Kasteel Hagen/De Kelder zit een koolmees te fluiten en druk te doen en ook hier is het weer genieten van het uitzicht om je heen. Tot slot beklimmen we de laatste berg en komen bovenaan bij een soort Bergkruis als we weer naar beneden afdalen komen we weer bij de gevangenis en zit onze wandeling er al weer op.

Ook dit was weer een mooie wandeling die we iedereen kunnen aanraden.
93 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page