top of page
Zoeken
  • Jeannette Fotografie

Mooi Achterhoek / Baak, Bronkhorst, Steenderen, Toldijk. 18,7 km

Mam mag ik zonder jas naar buiten...... dat zal vandaag uit vele kindermondjes hebben geklonken. Wat was het een heerlijke wandeldag eentje met een grote H.

21 februari en de thermometer geeft 17 graden aan. Nou ik denk dat het wel warmer is.


We gaan wandelen dat hebben we gisteren al besloten en waar, nou vandaag maar eens naar Baak. Koffie, broodjes en camera mee en daar staan we om half 11 in het centrum van Baak om aan de tocht te beginnen. Jas aan? nou ik hou het alleen bij een vest het is al zo lekker en door het wandelen krijg je het wel warm. We slingeren Baak uit en als je van ver gezichten houdt dan moet je deze tocht lopen. Wat een wijdse uitzichten. Vanaf Baak kijk je zo naar Bronkhorst en de Aviko fabriek in Steenderen kun je niet missen. Lang sloten door weilanden en bospaden, waar het op dit moment soms een beetje modderig is, lopen we door een schitterend pad dat aan beide kanten wordt omsloten door ik vermoed bloesembomen. Wat zal dit verderop in het jaargetijde een schitterend gezicht zijn, richting Bronkhorst. Bronkhorst, the place to be. Je bent er nooit alleen en in deze tijd is het op de terrasjes stil maar mochten ze weer open kunnen dan is het hier een gezellige drukte waar je graag even een terrasje neemt.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Bronkhorst_(Gelderland)


We verlaten Bronkhorst via de Slotheuvel vanaf het voormalige Kasteel Bronkhorst.

Het mooie witte Gemaal met het Kuntgemaal ernaast trekken even onze aandacht. Het witte gebouw tegen de blauwe hemel is natuurlijk een plaatje waard.

http://www.hetkunstgemaal.nl/

Wij vervolgen langs het water onze weg en zien in de verte de Bronkhorster Molen al opduiken. Ook dit stuk langs het water is op dit moment niet te wandelen met open sandalen of teenslippers of je moet van een modderbad houden. Gelukkig hebben wij de wandelschoenen aan en trotseren wij de modder. Het is hier heelijk rustig en we zien de eerste Citroenvlinders al fladderen. Ik heb er eentje kunnen vastleggen onder een blad van een stuik. Wel goed kijken :)

Na een poosje lopen we Steenderen binnen waar de crocussen heerlijk in bloei staan langs de weg. De grote Aviko-fabriek kun je niet missen en na dit imposante gebouw trekken we het veld weer in en hier even stiekem mijn maatje, man en vader van mijn kinderen op de foto gezet. Dit wordt al een beetje traditie om een actie foto te maken ergens onderweg.

Bij de Oosterwijkse Vloed (beekje) aangekomen nemen we een koffiepauze. Heerlijk genieten van het wijdse uitzicht doen we ons te goed aan een kopje koude koffie ( toch maar eens een goed thermosfles kopen) en een eigen gebakken brood. We zetten na een kwartiertje onze weg voort en bereiken de achterzijde van Huis Baak. De drukte van wandelaar neemt hier toe maar we kunnen ze met gepaste afstand voorbij lopen.

Huize Baak omgeven door honderden of misschien wel duizenden sneeuwklokjes wat is dit een mooi gezicht.

Na dit te hebben bewonderd lopen we Baak weer binnen en zien even later ons startpunt weer verschijnen.

Ans en Henk dit was weer een mooie wandeling van Mooi Achterhoel.

https://www.mooi-achterhoek.nl/

75 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page