top of page
Zoeken
  • Jeannette Fotografie

De Veluwe met Ans en Ans

Jullie weten ondertussen dat ik geregeld met Ans op pad ga. Nu doet zich het feit voor dat er nog een Ans is komen fotograferen. Via de moeder van mijn schoonzoon is Ans met mijn foto's geconfronteerd met het gevolg dat ze mij een bericht stuurde via messenger, wie ze was en van wie over mij had verteld. Of ze niet een keer wat uitleg over fotograferen kon krijgen, Ans in de veronderstelling dat ik ook in Tilburg woon net als mijn zoon, dacht dit even simpel af te spreken. Maar dat zat iets anders, Tilburg Borculo is pak hem beet 150 km dus dat even afspreken moest een iets andere insteek krijgen. We hebben toen afgesproken om op 5 mei elkaar om 11 uur bij de parkeerplaats aan de Heuvenseweg op de Posbank. Ik had Ans verteld van de andere Ans en Ans vond het goed Ans mee zou komen met dit uitje. Dus onze wekker liep niet om 9 uur af maar om 4 uur om 5 uur in de auto te zitten en eerst naar de Elsberg te rijden en daar de natuur bij zonsopkomst te gaan bewonderen.

Bij de Elsberg zijn we eerst richting de observatiepost gelopen tussen de hooglanders door, wat mooi dat de nevel nog over de velden ligt en die machtige beesten er lopen terwijl de zon net boven de bomen begint te komen. Hier zien we ook de eerste reeën in het ochtendgloren. We lopen terug en zien overal langs de kant omgewoelde aarde, en uh ja ik heb vrouw Vonk bij me die weet wel wat dit betekend. ZWIJNEN.

Ik wordt zoals gebruikelijk weer verschillende keren bij mijn arm gepakt want juffrouw Vonk ziet weer iets tussen het struikgewas, het is net Toon Hermans met dat liedje " wat ruist er door het struikgewas...... het is een..... een ja niets een dode tak of boomstronk maar goed we lopen verder. Dan heeft ze gelijk en haar stem klinkt ineens zachter ja hoor rechts in het bos zit een zwijn, we nemen de tijgersluiphouding aan en proberen dichterbij te komen. Iets achter een boom blijf ik staan en zie de rug van een zwijn maar ja wat heb je aan een rug, wacht ik trap op een takje en ja hoor meneer zwijn kijkt op en bingo klikken maar met de Canon 6D Mark II. Hij kijkt precies in de lens gromt een keer begint te knorren draait zich om en neemt met zijn gevolg de benen en uh 4 grote zwijnen en een stuk of 6 kleintjes ( ik hoor van juffrouw Vonk dat ze pyjama's worden genoemd) zien wij wegrennen. Yes we hebben hem nou de dag kan nu al niet meer stuk en deze is net begonnen. We lopen verder en komen in een prachtig zandweggetje met ontzettend mooie zonneharpen, door de nevel die nog een beetje in het bos hangt wordt het nog mooie geaccentueerd. Verderop nemen we een pauze en zetten ons op een bankje richting het open veld waar de nevel langzaam verdwijnt doordat de zon steeds meer over het veld gaat schijnen. We genieten van de koffie en lopen verder richting de auto want we gaan zo naar een ander gebied waar we onze nieuwe fotovriendin uit het gezellige Brabant gaan ontmoeten.


We zien Ans uit Brabant op de parkeerplaats en ze heeft voor ons lekker broodjes gemaakt en die eten we eerst op en maken kennis, zo kun je nog wel een keer kennis maken met elkaar als je gelijk op wat lekker wordt getrakteerd. We gaan op we richting de schaapskooi en onderweg leg ik Ans wat detail van ISO , diafragma, sluitertijd uit en waar je zo al op moet letten. We hebben geluk als we bij de schaapskooi komen want de schaapsherder is net met de schapen in een weiland en we krijgen een prive show en kunnen mooie plaatsje schieten. Als we verder lopen zit ik klem tussen de schapen en kan geen kant op maar gelukkig duurt dit niet zo lang want ze lopen door, en ik kan je vertellen deze die schapen geen CHANEL nr 5 op hebben. Na deze onderbreking lopen we al kwebbelend over technische details verder en komen bij een boomstronk waar een gek beestje op zit. We blijven hier wat foto's maken met onze macrolenzen en onze vrouw Vonk ontdekt toch wel iets bijzonders, en ja het is echt waar ze ziet en hoort het goed. Een krakende boom, de boom heeft zoveel scheuren in zijn barst dat deze door de wind begint te kraken, beetje eng want hij ziet er niet meer zo stevig uit.

We lopen nog wat rond en onze energie begint een beetje af te nemen en we breien een einde aan deze fotodag die vroeg begon en eindigde met een leuke fotomaat erbij uit het zuiden. Ans we komen een keer naar jou toe en duiken dan de bossen van Brabant in en dan zorgen wij voor de lunch.

63 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page